Založ si blog

Keď si „mainstream“ odmieta priznať porážku, hrozí revolúcia

Práve skončené prezidentské voľby sú označované ako vzbura proti elitám, či revolúcia. Sčasti naozaj ide o revolučný výsledok, pretože doterajší elitársky systém bol verejne porazený a zdiskreditovaný. Napriek Trumpovmu víťazstvu však ešte nie je koniec. Koniec a tým pádom nový začiatok bude až keď novozvolený prezident oficiálne zasadne do bieleho domu. Ako by povedal Winnetou: Biely dom bude opäť obývať „bílí otec z Washingtonu.“ No násilnosti, ktoré sa spustili doslova z hodiny na hodinu neveštia nič nedobré. V niektorých amerických konzervatívnych denníkoch sa objavujú obavy o vyhlásenie stanného práva. Na webových stránkach Chage.org bola zverejnená petícia, aby volitelia ignorovali výsledky volieb a hlasovali pre Hillary Clintonovú. Podpísali ju 2 milióny ľudí. Typické – 2 milióny nespokojných „vyznavačov demokracie“ žiada od voliteľov ignorovanie demokratických volieb. Slovami klasicka: typická schizofrénia neoliberálov. Pozrime sa v skratke na hlavné body povolebných udalostí v USA

 

Skompromitovaní odborníci a analytici

 

Po voľbách v krajine „ľudských práv a demokracie“ sledujeme neuveriteľné divadelné predstavenie tzv. „mienkotvorcov.“ Napriek verejnému zosmiešneniu, ktorého sa im dostalo, odmietajú priznať porážku. Pred voľbami sa to len tak hemžilo vzdelanými odborníkmi, analytikmi, ktorí rozdávali zaručené prognózy. Všetky médiá hlavného prúdu, tlačené aj elektronické mali jednoznačného favorita. Huffington post dával šancu Hilary 98,1%. Štatistické eso a prognostický „guru“ Nate Silver v tom mal tiež jasno. U nás na Slovensku bolo aktivované celé „proamerické spektrum.“ Spomeňme za všetkých aspoň „absolútneho odborníka“ – Pavla Demeša s jeho „Clinton-friendly“ prognózou. Neoliberálny Poliačik z „antisulíkovského“ krídla SaS a mnohí ďalší dávali hlučne najavo svoje odhady a sympatie. Ani jeden z nich žiaľ neuhádol. Možno keby namiesto mainstreamových prognóz pozerali Simpsonovcov, boli by zorientovaní lepšie. Žiaľ, nestalo sa a tak si ich teraz vychutnávajú alternatívne médiá a tzv. „konšpirátori.“

 

Ako štekot besných psov

 

Bezprostredne po voľbách začal zúfalý pokus o zvrátenie výsledku formou protestov a občianskych nepokojov. „Mierumilovní“ voliči Hillary, príslušníci „americkej inteligencie“ odhodili masky. Zmenili sa na bytosti, ktoré svojim správaním pripomínajú primitívnu čriedu šimpanzov, akú môžeme nájsť v tej poslednej džungli na tejto planéte. Heslá ako „F*ck Donald Trump“, pálenie štátnej vlajky, nepokoje v uliciach, rozbíjanie okien, fyzické útoky na voličov Trumpa – toto sú USA posledných dní. Stále veríte, že voliči Hillary sú mierumilovní občania, usilujúci o víťazstvo pravdy a lásky? Že sú tolerantní, bojujú za práva menšín, že im ide o lásku a jednotu v národe? Aby ste neboli prekvapení, čo všetko z týchto ľudí ešte vylezie.

Páliť vlajku vlastnej krajiny len preto, že „moja kandidátka“ prehrala voľby? Sociálne siete obehli dva statusy Clintonovej voličky, ktorá bol plná lásky, mieru, odpustenia, zmierenia a jednoty v USA, kým preferencie vo volebnú noc ukazovali víťazstvo Hillary. O pár hodín už z toho istého konta sršal oheň a síra. „F*ck America…“ a podobné explicitné výrazy neboli nič nezvyčajné. Ako ďaleko sú schopní zájsť títo neoliberálni extrémisti? Na internete sú už prvé videá z násilností a fyzických útokov proti Trumpovým voličom. Deti slnka sa teda vedia parádne „rozčertiť.“ Toto je teda tá americká inteligencia? Toto sú tí „vzdelaní voliči“ Hillary? Pripomínajú skôr bandu psychopatov, ktorí sa nevedia ovládať a prijať svoju porážku.

 

Poplatní „aktivisti“ a „odborníci“ stále nič nechápu

 

Tí, ktorí volebným výsledkom utrpeli debakel a fiasko sa opäť ozývajú. Dalo by sa o tom popísať mnoho – od zahraničných až po „domácich „krikľúňov.“ Ale nie je to nutné. Preto vyberiem len tri reprezentatívne príklady.

Tom Nicholson komentuje pre SME: „biely nemali právo strhnúť celý dom.“ Pouličné násilnosti označil za oprávnené. Čo toto je? Selektívna demokracia? Začíname oprávneným hnevom a skončíme oprávneným rezaním hláv? Vracia sa manipulácia z čias ukrajinského Majdanu, keď boli neonacistickí extrémisti označovaní za mierumilovných demonštrantov? Úbohé, priehľadné. Na toto už neskočia ani ortodoxní „SME-čkári“. Alebo žeby predsa? Tak to nebudú mať viac rozumu ako neoliberáli s primitívnym sebavyjadrením, ktorí si práve za oceánom ničia krajinu.

Skutočný skvost predviedla transrodová aktivistka a extrémistka, „madam“ Pietruchová. Táto dobre vydržiavaná bojovníčka za všetky druhy práv pre všetky druhu rodov, pohlaví a farieb dúhy, tolerantne označila Trumpových voličov za „biely odpad.“ Biely odpad, „White trash“ rozhodol voľby, hmm aké tolerantné.

V Čechách sa vyznamenal predseda strany zelených Sropnický,: víťazstvo Trumpa je zúfalý pokus o návrat nadvlády bieleho muža vo svete, ktorý mu už nepatrí….

Všímate si to? Biely muž, biela rasa, biely odpad…Toto sa na nás vyrojilo po oznámení volebného výsledku v USA. Sú bojovníci proti rasizmu self-hateri?  Nenávidieť vlastnú rasu, to je diagnóza pre psychiatra. Vážení „aktivisti,“ ak vám vadí farba vašej pokožky, neobťažujte tým väčšinu, ktorej farba ich pleti neprekáža. Vyriešte si svoje komplexy v tichosti.

Čo však čakať od „zapredaných presstitútov,“ ktorí o nevzdelaných ilegálnych imigrantoch písali ako o intelektuálnej elite arabského sveta, o majdanských neonacistoch ako o mierumilovných demonštrantoch, o teroristoch v Sýrii hovorili ako o prodemokratických silách?

Práve tento štýl manipulácie stvoril nového prezidenta USA – Trumpa. Tento štýl zdvihol aj v Európe vlnu odporu, ktorá sa napr. v Británii prejavila brexitom. Títo nič nechápajúci „odborníci“  vo svojej zadubenosti dodnes nepochopili skutočný dôvod ich porážky a pokračujú v tom naďalej. Pokračujú v nasadenej línii a stávajú sa nečitateľnými a neakceptovateľými.

Hrozí povinné očkovanie proti COVID-19? Zásadné argumenty prečo nie

26.02.2021

Téma povinného očkovania proti koronavíru opäť ožíva. Prvé lastovičky už lietajú, napr. portál aktuality zverejnil názory údajných odborníkov. Všetci sa zhodli na tom, že tu taká možnosť je, aj keď….ale v podstate, áno, je to možné. Do jednostrannej agitácie sa zapojili už aj ďalšie médiá, od ktorých sa to samozrejme dalo čakať. Prekvapenie môže byť, [...]

Ako sa liečil Matovič? Papaláši sú liekmi zásobení, zmätená verejnosť tápa v tme

22.02.2021

Premiér Matovič dostal otázku, ako sa liečil z ochorenia Covid-19. Jeho odpoveď bola zinok, C-čko, D-čko a isoprinosin. Odpoveď nevzbudila veľkú pozornosť, obsahovala však veľmi závažné posolstvo. Z tohto dôvodu ju rozmeníme na drobné a uvidíme čo je ukryté za jednou „nevinnou“ vetou o liečbe premiéra. Matovič sa liečil spôsobom, ktorý bol ešte na jar [...]

Remišovej paródia na intelekt a vakcína Sputnik

17.02.2021

Včera rokovala pandemická komisia o možnom použití ďalšej vakcíny – Sputnik V. Opäť raz zaujala „vicepremiérka“ Remišová, ktorá už tradične nasadila ťažký kaliber. Vraj nie sme pokusní králici. Remišová svojským „intelektuálnym“ prístupom baví celý národ už skoro rok. Lenže teraz, Veronika, nejde o zábavu. Schovajte svoje maňušky a začnite [...]

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

tandem

Práca v tandeme: mužskú logiku vyvažuje ženská empatia. Na dianie v spoločnosti sa pozeráme z pohľadu kresťanského svetonázoru. Nedelíme ľudí na konzervatívne a liberálne zmýšľajúcich, ale na tých, ktorí idú cestou ľudskosti a tých, ktorí idú cestou svojich pudov. Hodnoty, ktoré vyznávame sú nadčasové: láska, viera, pokoj.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 163559x
Priemerná čítanosť článkov: 7111x

Autori blogu

Kategórie