Založ si blog

Ako sa liečil Matovič? Papaláši sú liekmi zásobení, zmätená verejnosť tápa v tme

Premiér Matovič dostal otázku, ako sa liečil z ochorenia Covid-19. Jeho odpoveď bola zinok, C-čko, D-čko a isoprinosin. Odpoveď nevzbudila veľkú pozornosť, obsahovala však veľmi závažné posolstvo. Z tohto dôvodu ju rozmeníme na drobné a uvidíme čo je ukryté za jednou „nevinnou“ vetou o liečbe premiéra.

 

Matovič sa liečil spôsobom, ktorý bol ešte na jar dehonestovaný a označovaný za šarlatánstvo – vitamíny C a D plus zinok. Okrem toho spomenul liek isoprinosin. Liečbu týmto liekom priznala aj prominentná ľavicová „aktivistka“ (pre mnohých extrémistka) Oľga Pietruchová. Zaobstarali si ho aj ďalší „prominenti“. Mimochodom, u nás je v tabletovej forme nedostupný.

Na tomto príklade si ukážeme ako to dnes funguje, resp. nefunguje.

 

Isoprinosine falošná nádej, či nepriznaný liek proti Covidu?

 

Prvé informácie o ňom nám poskytol vedúci lekár Centra očkovania a cestovnej medicíny v Hradci Králové Jiří Beran. Liečil ním seba aj syna v čase, keď ešte panovala všeobecná panika z koronavíru. Je známe, že isoprinosin použil aj pri liečbe 20 seniorov z domova v Litovli v okrese Olomouc. Boli vo veku 87 až 94 rokov, šanca na prežitie minimálna. Sedem z nich bolo hospitalizovaných so zápalom pľúc, no vrátili sa živí a zdraví. Ostatní prekonali infekciu úspešne bez hospitalizácie.

A aké boli odozvy v médiách? Zhruba v tomto duchu: Isoprinosin je možno nádejný, ALE pozor na vedľajšie účinky, štatistiky pri dôchodcoch síce vybočujú z priemeru, ALE  nedokazujú, že liek je naozaj účinný. Chcelo by to štúdiu…

 

Čo sa o isoprinosine môžeme dozvedieť z našich médií?

 

Napríklad toto: „Skúsenosť imunológa Berana však treba potvrdiť serióznou štúdiou, navyše podávanie lieku Isoprinosine prináša aj riziká“….

 

„Odborníci upozorňujú na riziká s ním spojené, napríklad v istej fáze  liečenia koronavírusu treba imunitný systém utlmiť a tento liek robí opak…“

 

A čo sa dozvieme z českých médií?

 

„Isoprinosine není zázračným lékem proti covid-19. Jeho českou studii provází vážná odborná i etická pochybení…“

„…Komplexní výzkum však neexistuje a při špatné aplikaci může lék dokonce ublížit…“

 

„…Bez spolehlivých dat se závěry o účinnosti dělat nedají…“

 

Vojtěch Thon, imunológ z Centra RECETOX Masarykovej univerzity, upozorňuje: „Z hlediska statistické analýzy jde o malá čísla bez kontrol, takže nelze výsledky řádně vyhodnotit….při léčbě třeba věnovat pozornost případné dně a ledvinovým kamenům. Dále je zapotřebí před podáním kontrolovat funkci ledvin, včetně kyseliny močové“

 

„…Podle mého názoru by se Isoprinosine u covidu-19 bez pravidelného sledování laboratorních parametrů rozhodně podávat neměl….“

Jeden detail, ktorý je zamlčiavaný: prof. MUDr. Jiří Beran CSc prednášal o isoprinosine na IV. kongrese praktických lekárov v dňoch 26.-27.5.2017. Výstup: isoprinosin je bezpečný a účinný v liečbe pacientov s akútnou respiračnou vírovou infekciou. V prednáške sa odvolal aj na randomizovanú, dvojito zaslepenú štúdiu EWO-ISO-2014/1. (zdroj)

 

Isoprinosin v roku 2017 bol hodnotený ako bezpečný a účinný. Ako je hodnotený v roku 2020 sme si práve povedali…

 

Odborníci upozorňujú najmä na  vedľajšie účinky a riziká s tým spojené. Jeden odborník v „kresťanskej“ TV Lux prirovnal vakcínu k narodeniu Krista. A vraj ten, kto sa nedá zaočkovať pácha ťažký hriech….. Zúfalé, úbohé….. Ten odborník bol lekár a bioetik Prof. MUDr. Jozef Glasa, PhD., PhD. Posledný rok je predsedom Etickej komisie pri MZ SR, založil Inštitút bioetiky, ktorého sponzormi boli samozrejme výrobcovia vakcín.

 

 Opäť Fascinujúce. Keď si porovnáme tých istých odborníkov, ako pri vakcínach tvrdia, že vedľajšie účinky sú samozrejmosťou. Nuž, názor nech si spraví každý sám.

 

Cieľom tohto blogu nie je robiť reklamu na isoprinosin, ale na jeho príklade demaskovať spôsob, akým je (dez)informovaná spoločnosť ohľadom a kam je smerovaná.

 

P.S. vraj minister Krajči hľadá niekoho, kto mu poradí. Moja rada znie: čo keby sme prestali testovať zdravých ľudí a infikovaným by sme dávali zdarma balíček pomoci: isoprinosin, iveretcin, vitamíny a zinok. Mimochodom robia tak v Indii a mnohých ďalších krajinách. Zrejme ešte nevynašli atómovú bombu na covid a okrem toho, tento prístup zrejme nestojí za pozornosť, keďže ich čísla úmrtnosti na Covid sú v porovnaní so Slovenskom zanedbateľné….

Hrozí povinné očkovanie proti COVID-19? Zásadné argumenty prečo nie

26.02.2021

Téma povinného očkovania proti koronavíru opäť ožíva. Prvé lastovičky už lietajú, napr. portál aktuality zverejnil názory údajných odborníkov. Všetci sa zhodli na tom, že tu taká možnosť je, aj keď….ale v podstate, áno, je to možné. Do jednostrannej agitácie sa zapojili už aj ďalšie médiá, od ktorých sa to samozrejme dalo čakať. Prekvapenie môže byť, [...]

Remišovej paródia na intelekt a vakcína Sputnik

17.02.2021

Včera rokovala pandemická komisia o možnom použití ďalšej vakcíny – Sputnik V. Opäť raz zaujala „vicepremiérka“ Remišová, ktorá už tradične nasadila ťažký kaliber. Vraj nie sme pokusní králici. Remišová svojským „intelektuálnym“ prístupom baví celý národ už skoro rok. Lenže teraz, Veronika, nejde o zábavu. Schovajte svoje maňušky a začnite [...]

Pandémia každodenná – marketing strachu, poučme sa z minulosti

25.08.2020

Blíži sa 1.september, obávaný dátum. Dajte žiakom rúška, zatvorte štadióny. Nenavštevujte rodičov, obmedzte rodinné oslavy. Smrtiaca pandémia odhodí všetky zábrany a udrie v plnej sile. Pripravte sa, druhá vlna prichádza. Čísla rastú každý deň. Vakcína je naša posledná nádej….Takto nejako môže uvažovať človek, ktorý je denno-denne vystavený [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

tandem

Práca v tandeme: mužskú logiku vyvažuje ženská empatia. Na dianie v spoločnosti sa pozeráme z pohľadu kresťanského svetonázoru. Nedelíme ľudí na konzervatívne a liberálne zmýšľajúcich, ale na tých, ktorí idú cestou ľudskosti a tých, ktorí idú cestou svojich pudov. Hodnoty, ktoré vyznávame sú nadčasové: láska, viera, pokoj.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 163910x
Priemerná čítanosť článkov: 7127x

Autori blogu

Kategórie