Založ si blog

Remišovej paródia na intelekt a vakcína Sputnik

Včera rokovala pandemická komisia o možnom použití ďalšej vakcíny – Sputnik V. Opäť raz zaujala „vicepremiérka“ Remišová, ktorá už tradične nasadila ťažký kaliber. Vraj nie sme pokusní králici. Remišová svojským „intelektuálnym“ prístupom baví celý národ už skoro rok. Lenže teraz, Veronika, nejde o zábavu.  Schovajte svoje maňušky a začnite slúžiť národu!

 

Pani vicepremiérka, ak dovolíte, položím vám niekoľko otázok. Vraj nie sme pokusné králiky. Fajn. Ako by ste teda nazvali celoplošné testovanie? Čo hovoríte na štúdiu, ktorá z neho vzišla. Nebol to náhodou pokus na celom národe? Čo hovoríte na extrémne rýchly vývoj vakcín od Pfizeru a Moderny? Čo hovoríte na proces schvaľovania v rámci EU a tlak, ktorý bol vyvinutý, aby sa náhodou niekto nerozhodol „nezodpovedne“? Pani Remišová, ako by ste inak nazvali experimentálne vakcíny? A ako nazývate ľudí, ktorí sa nimi nechávajú očkovať?

 

Vlna rusofóbie dostala včera nový rozmer. Ozvali sa všetci a prezradili o sebe takmer všetko. Zrazu nie je potrebné zachraňovať životy Slovákov. Musíme rozpoznať riziko hybridnej vojny. Ruská geopolitická zbraň sa volá Sputnik V. Médiá bijú na poplach, politici sa predbiehajú v argumentovaní „prečo nie Sputnik“.

 

Pokiaľ je pravda že tú máme pandémiu gigantických rozmerov, na ktorú ľudia húfne zomierajú, treba konať a urýchlene schváliť ruskú vakcínu. Existuje aj druhá možnosť, že tu smrtiacu pandémiu nemáme a ruskú vakcínu nepotrebujeme. V tom prípade však nepotrebujeme ani vakcíny od Pfizeru, Moderny a najhoršiu na trhu od firmy Astra Zeneca – darček učiteľom.

 

Veľká časť verejnosti neverí mRNA vakcínam. Veľká časť o nich pochybuje. Tlaku ulice sa táto vláda bojí. Najlepší dôkaz je vyjadrenie ministra zdravotníctva, ktorým potvrdil, že núdzový stav bol schválený zo strachu pred ľuďmi. Pokiaľ chce verejnosť alternatívu ku mRNA vakcínam, za ktoré neručí ani samotný výrobca a ktoré sú schválené len na núdzové použitie, teraz je čas konať.

 

Začal hon na ruskú vakcínu. V boji proti Sputniku chýbajú fakty, prevažujú emócie. Pozorne si všímajme kto sa ako vyjadruje. Pretože práve teraz vychádza najavo, kto má aký dres a za koho kope. Komu záleží na národe a kto je národ ochotný obetovať na pozadí geopolitického súboja. Ak vám toto neotvorí oči, tak potom už vôbec nič. Nejde o Rusko, ide o životy. Lenže zrazu najväčším korona-fanatikom pandémia neprekáža, pretože väčšie ohrozenie vidia v ruskej vakcíne. Vážení, prišli ste o rozum?

 

Schválením Sputniku V by sa vyriešil aj ďalší problém – nízka ochota obyvateľstva k vakcinácii. Viem, že posledný prieskum ukázal „enormne“ narastajúce čísla v ochote Slovákov dať sa zaočkovať. Ale ako to s tými prieskumami chodí vie najlepšie sám Matovič. Vo zverejnenej nahrávke s Procházkom diskutujú okrem iného o tom, ako si Kiska prenajal agentúru Focus – kvôli preferenciám. Takže prieskumy s rezervou. Tipujem, že do konca apríla sa percento ľudí túžiacich po vakcíne v prieskumoch vyšplhá nad 50 percent.

 

Jedna vec je ešte zaujímavá. Je to spôsob, akým reagujú korporátne médiá na hlásenia o vedľajších účinkoch mRNA vakcín, prípadne aj vakcínu od Astra Zeneca. Ak niekto zomrie, nebolo to v žiadnom prípade v dôsledku vakcín. Určite by zomrel aj tak. A vedľajšie účinky? Tie sú predsa samozrejmosť. Učitelia, ktorí zaľahli v horúčkach nie sú podstatní, vedľajšie účinky sú predsa úplne normálne.

 

Kto vie, ako by tieto médiá reagovali na podobné informácie u tých, ktorí boli zaočkovaní ruskou vakcínou. Predpokladám, že by sa strhlo neskutočné mediálne šialenstvo. Doteraz sa tak nestalo, pričom Sputnikom boli už zaočkované milióny ľudí. Aj to svedčí o fakte, že ruská vakcína je minimálne rovnocenná svojim západným „sesterniciam“. Krčméry sa o ruských vakcínach vyjadroval veľmi pozitívne. Patrí k popredným odborníkom….len aby sa z neho nestal zrazu popredný odborník s nesprávnym geopolitickým nastavením….

 

Poľovačka na ruskú vakcínu je zahájená. Jej schválenie nezáleží len od vlády, ale najmä od tlaku občanov. Netvrdím, že Sputnik je ideálna, či dokonalá vakcína. No tvrdím, že ľudia by mali mať možnosť byť zaočkovaní vakcínou, ktorú si sami vyberú.

 

Na záver pár info o ruskej vakcíne

 

Unikátna látka Sputniku V a spôsob jeho použitia má v Rusku patentovú ochranu, ktorú získal Národný výskumný ústav epidemiológie a mikrobiológie Gamaleya. Je tu teda malý, „nepatrný“ rozdiel od Pfizeru, ktorý dáva ruky preč od vlastnej vakcíny, resp. nepreberá zodpovednosť za jej vedľajšie účinky.

 

Výsledky klinických štúdií fázy III preukázali vysokú úroveň bezpečnosti a imunogenicity vakcín Sputnik V vrátane skupiny starších ľudí.

  • U viac ako 98% dobrovoľníkov v očkovacej skupine sa vyvinula humorálna imunitná odpoveď a 100% bunková imunitná odpoveď.
  • Hladina protilátok neutralizujúcich vírusy dobrovoľníkov očkovaných Sputnikom V je 1,3x-1,5xkrát vyššia ako hladina protilátok pacientov, ktorí sa zotavili z COVID-19.
  • Účinnosť očkovacej látky pre staršiu skupinu sa ukázala na 91,8% a štatisticky sa nelíšila od skupiny 18-60.
  • Vakcína vykazovala vynikajúci bezpečnostný profil. Väčšina nežiaducich udalostí (94%) bola mierna a zahŕňala syndrómy podobné chrípke, reakcie v mieste vpichu, bolesti hlavy a asténiu.
  • Žiadne závažné nežiaduce udalosti spojené s očkovaním, ako to potvrdzuje Nezávislý výbor pre monitorovanie údajov.
  • Žiadne silné alergie, žiadny anafylaktický šok

zdroje:

Thelancet

clinical-trials 

Hrozí povinné očkovanie proti COVID-19? Zásadné argumenty prečo nie

26.02.2021

Téma povinného očkovania proti koronavíru opäť ožíva. Prvé lastovičky už lietajú, napr. portál aktuality zverejnil názory údajných odborníkov. Všetci sa zhodli na tom, že tu taká možnosť je, aj keď….ale v podstate, áno, je to možné. Do jednostrannej agitácie sa zapojili už aj ďalšie médiá, od ktorých sa to samozrejme dalo čakať. Prekvapenie môže byť, [...]

Ako sa liečil Matovič? Papaláši sú liekmi zásobení, zmätená verejnosť tápa v tme

22.02.2021

Premiér Matovič dostal otázku, ako sa liečil z ochorenia Covid-19. Jeho odpoveď bola zinok, C-čko, D-čko a isoprinosin. Odpoveď nevzbudila veľkú pozornosť, obsahovala však veľmi závažné posolstvo. Z tohto dôvodu ju rozmeníme na drobné a uvidíme čo je ukryté za jednou „nevinnou“ vetou o liečbe premiéra. Matovič sa liečil spôsobom, ktorý bol ešte na jar [...]

Pandémia každodenná – marketing strachu, poučme sa z minulosti

25.08.2020

Blíži sa 1.september, obávaný dátum. Dajte žiakom rúška, zatvorte štadióny. Nenavštevujte rodičov, obmedzte rodinné oslavy. Smrtiaca pandémia odhodí všetky zábrany a udrie v plnej sile. Pripravte sa, druhá vlna prichádza. Čísla rastú každý deň. Vakcína je naša posledná nádej….Takto nejako môže uvažovať človek, ktorý je denno-denne vystavený [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

tandem

Práca v tandeme: mužskú logiku vyvažuje ženská empatia. Na dianie v spoločnosti sa pozeráme z pohľadu kresťanského svetonázoru. Nedelíme ľudí na konzervatívne a liberálne zmýšľajúcich, ale na tých, ktorí idú cestou ľudskosti a tých, ktorí idú cestou svojich pudov. Hodnoty, ktoré vyznávame sú nadčasové: láska, viera, pokoj.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 163911x
Priemerná čítanosť článkov: 7127x

Autori blogu

Kategórie