Založ si blog

Tretí sektor v ofenzíve. Kto nám to chce vládnuť?

Udalosti na Slovensku nabrali rýchly spád. Veci, ktoré sme donedávna považovali za totalitné praktiky, sa stávajú bežnými. Prevalila sa kauza „Lipšicovho stáda“, sme svedkami nástupu cenzúry, ľudia prichádzajú o prácu za vyjadrenie názoru, „protifašistické“ pochody sú organizované ľavicovými extrémistami a „spontánne“ protesty študentov režíruje tretí sektor. Včera vtrhli príslušníci NAKA do kancelárie poslanca NR SR. Čo bude nasledovať ďalej? Aby sme pochopili čo sa u nás deje, je nutné všimnúť si demaskujúce príznaky týchto udalostí.

 

Protikorupčný pochod a jeho mýty

 

Nedávny protikorupčný pochod je opradený mýtmi o spontánnosti a nezávislosti. Dnes týmto mýtom veria už len „neinformovaní“. Faktorov demaskujúcich jeho pozadie je mnoho.  Nebudem opakovať to, čo sa už popísalo, vypichnem len pár detailov. Osoba moderátora – prispievateľa do denníka SME, či známeho obhajcu agendy rôznych mimovládok – je jeden z demaskujúcich faktorov celého pochodu. Svoj treťosektorový pôvod nezaprie a každému, kto si dohľadá informácie, aké výzvy podpisuje, aké statusy píše a čomu sa venuje, musí byť jasné, kam tento „nezávislý“ moderátor pochodu ideovo patrí. Ďalší demaskujúci faktor je mimovládna organizácia SDA, ktorej šéfoval treťosektorový Poliačik a ktorej členkou je aj „organizátorka“ Karolína Farská. SDA bola založená Sorošovou Nadáciou otvorenej spoločnosti a od samého začiatku ňou bola aj financovaná.

1-zalozenie-sda

Z výročnej správy za rok 2008/2009 sa toho dozvieme dosť nielen o založení, ale aj o jej financovaní. Kto má aspoň trochu zdravého úsudku, ľahko pochopí, odkiaľ vietor fúka.

2-prijmy-sda

V radoch „neinformovaných“ sa dodnes objavujú názor, že Soros nemá s Nadáciou otvorenej spoločnosti nič spoločné. Preto nechajme prehovoriť samotnú Nadáciu:

3-nos

Toľko k „nezávislému“ a „spontánnemu“ protestu. Každý si môže o jeho spontánnosti spraviť názor sám.

 

Divná vojna, divný boj

 

Podľa „organizátorov“ pochodu, má korupcia za následok radikalizovanie spoločnosti. A tak bol spomínaný pochod aj súčasťou „boja proti extrémizmu.“  Tento „boj“ mi pripomína obdobie počas 2.svetovej vojny, označované ako „Divná vojna“

Keď Nemecko napadlo Poľsko, Francúzsko a Veľká Británia, ktoré sa zaviazali Poľsku pomôcť, vyhlásili Nemecku vojnu. Spojenci však svoje sľuby nesplnili a ponechali Poľsko napospas fašistickej agresii. Ich početné jednotky pasívne vyčkávali pri takmer nekrytých nemeckých hraniciach na rozkaz, ktorý nikdy neprišiel. Formálne zahrali divadielko s vyhlásením vojny, reálne však sledovali vlastné ciele a Poľsko nechali vykúpať v krvi.

Rovnako divný je aj formálne deklarovaný boj proti fašizmu. Zdá sa, že ukrajinskí neonacisti, ktorí verejne hajlujú a mávajú vlajkou tretej ríše

majú podporu práve tých, ktorí na Slovensku bojujú proti „fašizmu.“ Prečo „antifašisti“ neprotestovali pred ukrajinským veľvyslanectvom, keď páchali vojnové zločiny v „zóne ATO“? Zvláštne je aj to, že „antifašistom“ nevadia ani pochody veteránov Wafen SS v pobaltských krajinách a nijako sa k nemu nevyjadrujú. Divná vojna, divný boj.

Divný boj proti „fašizmu“ dopĺňa rovnako divný boj proti „extrémizmu.“ Zdá sa, že na extrémizmus existujú dva metre. V tichosti tolerovaná symbolika ľavicových extrémistov, nenávidiacich vlastnú rasu, národ a Boha, sa vyskytla aj na poslednom proteste „proti fašizmu.“ Jeden z jeho organizátorov, pôsobil v extrémistickej Priamej akcii, spomenutej v Správe o plnení bezpečnostnej politiky v oblasti extrémizmu za rok 2008. Na tohoročnom „antifašistickom pochode“ bola zviditeľnená Antifa, ktorá sa pre zmenu spomína v Koncepcii boja proti extrémizmu na roky 2015-2019. Je zaradená medzi subjekty, pôsobiace na ľavicovej extrémistickej scéne.

antifa
Na hlavnom pódiu bola bez povšimnutia zavesená vlajka, reprezentujúca toto hnutie. Za propagáciu extrémistických skupín nebol vyšetrovaný nikto.

 

RTVS – zabúdame na verejnoprávnosť?

 

Mnohí si už všimli, že verejnoprávnosť RTVS sa otriasa v základoch. Prispela k tomu kontroverzná osoba Václava Miku, ako aj kauza „Lipšicovho stáda.“ Strata verejnoprávnosti sa najzreteľnejšie prejavuje vo vzťahu k ĽSNS. Nechajme teraz sympatie či antipatie k tejto strane bokom a zamerajme sa na demaskujúce faktory.

Poslaním RTVS je poskytovať službu verejnosti v oblasti vysielania. RTVS dlhodobo ignoruje ĽSNS, čím diskriminuje jej voličov. Po roku sa odhodlal moderátor RTVS k otvoreným útokom. V relácii O 5 minút 12 odznelo takéto vyjadrenie: „fašisti sú ticho a čakajú koľko hlasov budú mať v ďalších voľbách…“

Najmä médiá s prepojením na tretí sektor nevedeli nájsť dostatočné slová chvály. Moderátor Strižinec podľa mňa porušil nielen pomyselný etický kódex, ale aj zákon o RTVS. Zarážajúce je, že za tento „výkon“ nebol postihnutý on, ani RTVS. Čo by sa stalo, keby nazval napr. SaS „bandou feťákov“ či „sexuálnych deviantov“, lídra OĽaNO „psychopatom“, MOST „protislovenskými živlami“ a SMER „mafiánmi“? Iná moderátorka RTVS, ktorá vyjadrila svoj hnev statusom na fb, keď ju neprispôsobivý občan okrádal, bola okamžite prepustená. Toto sú tie dvojité štandardy – sú ľudia a skupiny, ktoré urážať môžete a sú také, ktoré sú nedotknuteľné.

Verbálne útoky Strižinec vo svojej relácii nedávno zopakoval. Keď uviedol video o 75. výročí prvého transportu do Osviečimu, spýtal sa: „Pán Uhrík, ako sa vám to počúvalo?“ Opäť prejavil zaujatosť, ktorá je nezlučiteľná s verejnoprávnosťou, vyplýva to aj zo Zákona č.532/2010 o RTVS.

rtvs

Zdá sa, že v pozadí vzájomne súvisiacich procesov, ktoré prebiehajú v našej spoločnosti, stoja stále tí istí ľudia. Či to je „antifašistický,“ „dúhový,“ protikorupčný pochod alebo želaná diskriminácia nepohodlných. Ľudia, ktorí zastupujú cudzie záujmy a rozširujú cudzí vplyv. Otázka, či Slovensko cudziemu vplyvu podľahne, ostáva otvorená.

 

 

Hrozí povinné očkovanie proti COVID-19? Zásadné argumenty prečo nie

26.02.2021

Téma povinného očkovania proti koronavíru opäť ožíva. Prvé lastovičky už lietajú, napr. portál aktuality zverejnil názory údajných odborníkov. Všetci sa zhodli na tom, že tu taká možnosť je, aj keď….ale v podstate, áno, je to možné. Do jednostrannej agitácie sa zapojili už aj ďalšie médiá, od ktorých sa to samozrejme dalo čakať. Prekvapenie môže byť, [...]

Ako sa liečil Matovič? Papaláši sú liekmi zásobení, zmätená verejnosť tápa v tme

22.02.2021

Premiér Matovič dostal otázku, ako sa liečil z ochorenia Covid-19. Jeho odpoveď bola zinok, C-čko, D-čko a isoprinosin. Odpoveď nevzbudila veľkú pozornosť, obsahovala však veľmi závažné posolstvo. Z tohto dôvodu ju rozmeníme na drobné a uvidíme čo je ukryté za jednou „nevinnou“ vetou o liečbe premiéra. Matovič sa liečil spôsobom, ktorý bol ešte na jar [...]

Remišovej paródia na intelekt a vakcína Sputnik

17.02.2021

Včera rokovala pandemická komisia o možnom použití ďalšej vakcíny – Sputnik V. Opäť raz zaujala „vicepremiérka“ Remišová, ktorá už tradične nasadila ťažký kaliber. Vraj nie sme pokusní králici. Remišová svojským „intelektuálnym“ prístupom baví celý národ už skoro rok. Lenže teraz, Veronika, nejde o zábavu. Schovajte svoje maňušky a začnite [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

tandem

Práca v tandeme: mužskú logiku vyvažuje ženská empatia. Na dianie v spoločnosti sa pozeráme z pohľadu kresťanského svetonázoru. Nedelíme ľudí na konzervatívne a liberálne zmýšľajúcich, ale na tých, ktorí idú cestou ľudskosti a tých, ktorí idú cestou svojich pudov. Hodnoty, ktoré vyznávame sú nadčasové: láska, viera, pokoj.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 163784x
Priemerná čítanosť článkov: 7121x

Autori blogu

Kategórie